Contact


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.

Zwanger zijn

Spreekuur

Zorg op het spreekuur houdt in dat we om de paar weken een afspraak maken van ongeveer 15 minuten. We vragen hoe het met je gaat, heb je klachten of maak je je ergens zorgen over? We meten je bloeddruk en je gewicht. Door middel van uitwendig onderzoek (voelen aan je buik) controleren we de groei van de baarmoeder en je kindje en schatten we op deze manier in of je kindje normaal groeit. Vanaf 14 weken kunnen we ook naar het hartje luisteren met behulp van de doptone. Dit zullen we ook elke controle doen.
Een voorbeeldschema van de controles is: tussen de 8-10 weken zijn er verschillende afspraken zoals het intake gesprek en de termijnecho. Bij 16 weken volgt de 1e controle. De vervolgcontroles zijn bij 18-19 weken, 22-23 weken, 27, 30, 33, 35, 37, 38, 39, 40, 41 weken, 41 weken+5 dagen. Afhankelijk van welke zorg jij nodig hebt, wordt er van dit schema afgeweken.

Bij de eerste controle, rond 16 weken, nemen we met je het plan door wat voor jouw zwangerschap en bevalling in eerste instantie de beste zorg inhoudt. Het kan zijn dat het bij voorbaat bekend is dat er aanvullende onderzoeken naast het reguliere onderzoek nodig zijn, bijvoorbeeld een suikertest, groei-of liggingsecho, of extra bloedonderzoeken. Soms blijken deze gaandeweg in de zwangerschap noodzakelijk. Wij zullen dat dan met je bespreken. Verder zullen we je bij deze controle ook informatie geven over borstvoeding.

Mocht het allemaal niet gaan zoals verwacht, dan kan het zijn dat er verder onderzoek nodig is, zoals een bloedonderzoek, groei- of liggingsecho (deze kunnen vaak bij ons gedaan worden), maar soms kan het zijn dat we je moeten verwijzen naar de huisarts of gynaecoloog. Dit wordt uiteraard met je besproken.

--- Onze moeders aan het woord: "Ik vond het erg prettig, warm en betrokken." ---


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.