Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Zwanger zijn

Waar moet je voor oppassen?

Vitamine A

Te veel vitamine A kan schade aan het ongeboren kind veroorzaken. Zwangere vrouwen mogen daarom niet meer dan 3000 microgram vitamine A per dag binnenkrijgen. Het gaat om vitamine A uit dierlijke producten en supplementen. Vitamine A zit met name in leverproducten, abrikozen en sommige dag- en nachtcremes en multivitamines. Gebruik o.a. daarom alleen vitamininepreparaten die speciaal voor zwangeren zijn samengesteld.
Vitamine A heb je wel nodig, dus schrap het niet volledig uit je dieet. Door bewust te zijn waar de vitamine A in zit, kan je zorgen dat je deze producten met mate gebruikt.

Rauw vlees (i.v.m. toxoplasmose)

Eet geen vlees dat niet helemaal doorbakken is.

Rauwmelksekazen (i.v.m. listeria)

Kaas gemaakt van gepasteuriseerde of gesterilliseerde melk mag altijd. Harde kazen gemaakt van rauwe melk mag ook. Voor kaasproducten gemaakt van rauwe melk (au lait cru) geldt het advies deze niet te eten in de zwangerschap.

Bepaalde vis

Voorverpakte gerookte kant-en-klare vis uit de koeling (gerookte zalm, paling), rauwe schaal- en schelpdieren (mosselen, oesters), roofvissen (zwaardvis, tonijn, haai, koningsmakreel) liever niet eten ivm kans op listeriabesmetting.?


Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2