Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Zwanger zijn

Intake

De intake vindt bij voorkeur plaats bij 8-10 weken en duurt zo'n 45 minuten. Tijdens deze afspraak zullen we vragen stellen over je gezondheid, de medische voorgeschiedenis van beide families (eigen kinderen, ouders, broers en zussen). Dit is van belang zodat we eventuele gezondheidsrisico's voor jou in de zwangerschap en bevalling, en gezondheidsrisico's voor je kind goed kunnen inschatten. Vraag indien nodig gegevens bij je familie voor het intakegesprek.

Ook zullen we lichamelijk onderzoek doen. Dit houdt het volgende in: we zullen de bloeddruk meten, lengte en gewicht meten. 

Wat willen we graag dat je meeneemt voor het intakegesprek?
  1. Legitimatiebewijs
  2. Een brief van de gynaecoloog of huisarts en/of een echo-uitslag als je die hebt
  3. Gegevens van eerdere zwangerschap(-en), bevalling(-en) en kraamtijd als je toen niet in onze praktijk begeleid bent geweest
  4. Medicijnen, als je die gebruikt
  5. Datum van de eerste dag van je laatste normale menstruatie
  6. Datum van eerste positieve zwangerschapstest


Bij de tweede afspraak die je hebt, meestal bij de termijnecho zullen we bloed bij je prikken. Het bloed wordt onderzocht op het volgende:

Alle zwangere vrouwen worden in Nederland getest op de infectieziektes Hepatitis B (een leverziekte), Lues (een geslachtsziekte) en HIV. De bloedgroep, Rhesus c- en D-factor worden bepaald en er wordt gekeken naar antistoffen tegen andere bloedgroepen (irregulaire antistoffen). Daarnaast nemen we ook het ijzergehalte (haemoglobinegehalte) mee.


Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2