Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Zwanger zijn

Echo op verzoek - Geslachtsbepaling

De vraag naar het maken van echo's wordt steeds groter. Met name nieuwsgierigheid naar het geslacht speelt hierbij een rol. Daarom is er bij ons de mogelijkheid om vanaf 16 weken een afspraak te maken voor een geslachtsbepalingsecho op verzoek. De kosten voor deze echo zijn 40 euro, dit wordt niet vergoed door je zorgverzekering. 

Bij deze echo - die na 16 weken plaatsvindt - kunnen we kijken of je baby een jongetje of een meisje is. Dit is bijna altijd zichtbaar. Tevens krijg je een paar mooie foto's mee, deze kunnen worden geprint of op een USB-stick gezet worden. De kosten voor de USB stick zijn 3 euro. 

De echo is niet bedoeld om naar de gezondheid van de baby te kijken. Maar mocht het zo zijn dat we toevallig toch iets zien dat mogelijk niet in orde is, dan zullen we je dit - net als bij alle echo's gemaakt bij ons op de praktijk - vertellen. 

Een afspraak kan je maken via de assistente op het (telefonisch) spreekuur. Houd er rekening mee dat in geval van meerdere spoedsituaties de spreekuurdoende verloskundige soms acuut weggeroepen kan worden en de afspraak dan niet door kan gaan. 

De kosten moeten voor de echo worden voldaan. Dit kan alleen per pin op de praktijk. 

We maken bij ons op de praktijk alleen 2D echo's. Het maken van 3D/4D echo's is niet mogelijk. Hiervoor verwijzen we je graag naar pretecho bureau's. De mooiste periode om 3D/4D te kijken is rond 22-28 weken zwangerschap. Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2