Contact


Iedere werkdag van 09:00 tot 12:00 en maandagavond van 18.30 tot 21.00

Tel. spreekuur: 038 - 376 16 74

Spoed: 06 - 53 40 66 86

Geen gehoor / spoed: 088 - 0511785

Zwanger zijn

Ervaringen van zwangeren

Landelijk kan je hier ervaringen van andere zwangeren lezen. Ervaringen in onze praktijk zijn heel positief. Bijna 90% van de moeders geeft de centering een 4 of een 5 op een schaal van 5. Meer dan de helft van de zwangeren weet zeker dat ze contact zal blijven houden met groepsleden. 

Ervaringen van onze moeders

"Het is een fijne manier om samen met andere zwangeren (die ongeveer even ver zijn in de zwangerschap) zorg te krijgen. Er is veel meer tijd voor vragen en je krijgt veel meer te horen over verschillende onderwerpen dan tijdens normale controles. Het is fijn om dit te kunnen delen met anderen, omdat er altijd wel iemand is met ervaring of iemand die een vraag stelt waar je zelf niet aan had gedacht. Het kost wel veel meer tijd dan een normale controle en dat is met eventuele andere kinderen soms even puzzelen in verband met oppas. De groepsapp heeft ook echt meerwaarde. Wij blijven ook na alle bevallingen nog steeds contact houden."

"Erg leuk om aan mee te doen. Bij een 3e zwangerschap niet veel nieuwe info gekregen, maar wel fijn om er in deze drukke tijd zo bij stil te staan een hele avond. Dit is prettiger dan even de 10 minuten tijdens een gewone controle."

Een ervaringsverhaal van een van onze moeders

"Argwanend neem ik het centering pregnancy foldertje mee naar huis. Dit is toch niets voor mij?! Alles in groepsgebeuren, gezeur/geklaag van andere zwangere vrouwen, ik denk er het mijne van. Toch besluit ik het een kans te geven.

De eerste groepssessie was wat onwennig, maar hoe vaker we samen kwamen hoe gezelliger het werd.  Ergens halverwege hebben we een groepsapp opgericht wat ons dichter bij elkaar heeft gebracht. (dit hadden we achteraf eerder moeten doen)
Tijdens de bijeenkomsten werd er gepraat over de dingen die je tegenkomt tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed en wat dat voor jou, je partner of je familie betekent. Ook is er tijd om ervaringen te delen en gezellig te kletsen met de meiden uit de groep. 
 
Toegegeven, ik had mijn twijfels. Toch ben ik blij dat ik me voor Centering heb aangemeld. Nu de Centering is afgelopen hebben we onderling nog steeds contact via de groepsapp. In de groepsapp gaat het momenteel over voedingen, slaapjes, gebroken nachten, babyzwemmen etc. We delen onze ervaringen en geven elkaar tips, erg leuk! Ook zijn we van plan om over een tijd een reünietje te organiseren"       
 
- Annemarie


Praktijk: 038-3761674
Spoed: 06-53406686
Spoed en geen gehoor: 088-0511785