Contact


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.

Zwanger zijn

Centering Pregnancy

Is een nieuwe en succesvolle manier van prenatale zorg. Meer contact met je verloskundige samen met andere vrouwen die net zover zwanger zijn als jij. Acht vooruitgeplande bijeenkomsten tijdens de zwangerschap en één nadat je bevallen bent. Zorg waarbij is aangetoond dat deze bijdraagt aan meer vertrouwen in jezelf, in je zwangerschap en bevalling en je rol als moeder. Zorg waarbij ook is aangetoond dat de medische uitkomsten gunstiger zijn, zoals minder bijstimulatie, minder behoefte aan pijnstilling en minder vroeggeboorte. Het blijkt dat vrouwen het een leukere vorm van zorg vinden. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het eerste half uur staat in het teken van de medische controles, koffie en thee en bijpraten. Je meet zelf je bloeddruk, gewicht en noteert deze in het Centering Pregnancy zwangerschapsboek. Afgeschermd van de anderen doet de verloskundige bij iedereen om de beurt het uitwendig onderzoek. Ze voelt aan je buik en luistert naar het hartje. Ze geeft je informatie over de ligging en de groei van je baby. 
We gaan verder met z'n allen; op een creatieve manier bespreken we iedere bijeenkomst één of meerdere onderwerpen die aansluiten op de fase van je zwangerschap. Je partner is in elk geval welkom tijdens het eerste half uur van de bijeenkomst en als de bevalling aan bod komt. De bijeenkomsten worden begeleid door een vaste verloskundige en kraamverzorgende van Naviva. 
Tegen het einde van de zwangerschap, na ongeveer acht bijeenkomsten, zal er per keer gekeken worden of de controles in groepsverband plaatsvinden of individueel. Er vinden individuele controles plaats bijvoorbeeld als er een echo of inwendig onderzoek verricht gaan worden. Als de controles in groepsverband plaatsvinden zal er na de achtste bijeenkomst steeds een wisselende verloskundige de groep begeleiden. 

Waarom is Centering Pregnancy een aanrader? 

Een spreekuur zwangerschapscontrole duurt 15 minuten. Na het bloeddruk meten en hartje luisteren, blijft er niet heel veel tijd over om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Bij Centering Pregnancy duurt een bijeenkomst twee uur. Omdat alle data vooraf worden vastgelegd, is dit vaak heel goed in je agenda in te plannen. In die twee uur kunnen verschillende onderwerpen aan bod komen. Door de groepsdynamiek krijg je veel informatie en ervaringen. Zwangeren die na een eerdere zwangerschap nu mee doen aan Centering Pregnancy zeggen dan ook dat ze nog beter zijn geïnformeerd en met nog meer vertrouwen hun bevalling tegemoet gaan. Na verloop van tijd, als je elkaar beter kent en vertrouwd bent met elkaar, biedt het ook veel ondersteuning. 
Onderzoek in Amerika heeft uitgewezen dat bij zwangeren die deelnemen aan Centering Pregnancy, de uitkomsten beter zijn dan bij zwangeren die kiezen voor de standaard zorg. 

Welke vorm van zorg past bij jou? 

Tijdens het intake gesprek zullen we je verwachtingen van de zorg bespreken, en bekijken welke vorm van zorg het beste bij jou past. Uiteindelijk dan aan jou de keuze voor welke vorm van prenatale zorg je kiest. Kies je voor Centering dan zal je eerstvolgende afspraak de eerste Centering bijeenkomst zijn.

Alvast meer informatie? Kijk ook eens naar het filmpje op Centering Healthcare en/of download onze flyer.

--- Onze moeders aan het woord: "In een groep is gezellig, je kan veel delen, onderling houden we contact en dat is prettig. Het was voor mij altijd een leuk/leerzaam 'uitje'. Dit is mijn 2e zwangerschap, voor mijn gevoel wel heel anders dan de 1e, door in een groep weer onderwerpen te delen was er toch een moment om bezig te zijn met de zwangerschap. Erg positief ervaren." ---


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.