Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Nieuws

Met gerust hart je baby horen met een CTG bij je eigen verloskundige!


Het voelen van je baby in de zwangerschap is heel bijzonder. Jij als moeder kent je baby het beste. Wat de baby je vertelt met zijn of haar bewegingen in je buik, is belangrijk. Soms is het echter zo dat je de baby niet meer goed of genoeg voelt bewegen. Je neemt dan contact op met je verloskundige en zij zet indien nodig verder onderzoek in. 
 
Per 1 januari 2016 kunnen zwangeren, wanneer ze de baby niet goed voelen bewegen, bij Echo Enzo en bij de verloskundigenpraktijken in Zwolle, Wezep/Heerde, Elburg, Kampen, Dalfsen en Raalte terecht voor een CTG. Met een CTG wordt de hartslag van de ongeboren baby in de gaten gehouden en kan een indruk gekregen worden van de conditie van de baby. Het onderzoek is alleen betrouwbaar bij de juiste indicaties. Deze praktijken, die lid zijn van het Verloskundigen Plein, kunnen zelf CTG inzetten, wanneer de zwangere de baby minder voelt bewegen. Ze hoeft dus niet bij voorbaat naar het ziekenhuis voor een CTG, maar dat kan gewoon bij haar eigen verloskundigenpraktijk of bij Echo Enzo.
 
De bekwame verloskundigen van het Verloskundigen Plein werken nauw samen met de gynaecologen van het ziekenhuis Isala. Zo zijn er gezamenlijk afspraken gemaakt en is er indien nodig een meekijkfunctie voor de gynaecoloog. Op deze manier is de CTG-dienstverlening altijd dichtbij.
 
Gezamenlijk wordt door de praktijken van het Verloskundige Plein - Bakerraad, de Kiem en het Verloskundig Huys uit Zwolle, Mami uit Wezep/Heerde, ’t Klaverblad uit Elburg, Verloskundigenpraktijk Kampen, de Morgen uit Dalfsen en ’t Hart uit Raalte - al echoscopie, prenatale screening en uitwendige versie bij Echo Enzo aangeboden voor circa 3000 zwangeren per jaar. CTG is een mooie aanvulling op de zorgverlening.

Meer informatie kan je hier vinden. 


Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2