Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Nieuws

Centering Pregnancy


 Verloskundigenpraktijk Mami biedt Centering Pregnancy

‘Meer vertrouwen, minder vroeggeboortes’

Groepsgewijze zwangerschapsbegeleiding waardoor zwangere vrouwen leren van elkaar en meer tijd met de verloskundige doorbrengen. Dat is de kern van Centering Pregnancy, een nieuwe en succesvolle manier van prenatale zorg, die verloskundigenpraktijk Mami vanaf deze zomer biedt in samenwerking met kraamzorgorganisatie Naviva.

Tijd alleen, tijd samen
Centering Pregnancy bestaat uit ongeveer tien vooruit geplande bijeenkomsten van twee uur. Ze worden begeleid door een verloskundige en een kraamverzorgende. Het eerste half uur staat in het teken van de medische controles. Afgeschermd van de anderen doet de verloskundige bij iedereen om de beurt het uitwendig onderzoek. Daarna worden er in de groep één of meerdere onderwerpen besproken die aansluiten bij de fase van de zwangerschap. Dit gebeurt aan de hand van spellen en oefeningen. Na de bevalling is er nog een afsluitende bijeenkomst.

Positieve resultaten
De resultaten van Centering Pregnancy zijn positief. Myrna Knol van Mami: “Uit onderzoek blijkt dat vrouwen die meedoen meer vertrouwen hebben in zichzelf, hun zwangerschap, hun bevalling en hun rol als moeder. Bovendien zijn de medische uitkomsten gunstiger. Vrouwen die meedoen hebben minder vaak bijstimulatie nodig bij hun weeën, minder behoefte aan pijnbestrijding en er zijn minder vroeggeboortes. En ook belangrijk: het blijkt dat vrouwen het een leukere vorm van zorg vinden.”

De cliënt kiest
Al die voordelen samen maken dat Mami de nieuwe vorm van zorg graag aanbiedt, naast de huidige standaardzorg. Myrna Knol: “Onze cliënten kunnen zelf kiezen. Tijdens het intakegesprek bespreken we welke vorm van zorg het beste past.”


Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2