Contact


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.

Na de bevalling

Praktische zaken

Waar moet je allemaal aan denken als je bevallen bent?

Kraamzorg

Ben je thuis bevallen, dan zullen wij aangeven wanneer de kraamzorg ingelicht kan worden.
Ben je in het ziekenhuis onder zorg van de gynaecoloog bevallen en kom je thuis, dan zal je de kraamzorg moeten inlichten wanneer je thuis komt, en ook ons om je aan te melden voor de kraamvisites.

Aangifte van je kindje 

Dit moet binnen drie dagen gedaan worden in de gemeente waar je kindje is geboren. Benodigdheden hiervoor zijn geldige legitimatiebewijzen en eventueel een trouwboekje als je je kind hierin bijgeschreven wilt hebben. Zorg dat je de naam/namen van je kindje goed gespeld bij je hebt, de geboortedatum en de naam van degene die de bevalling heeft begeleid (verloskundige of arts). Je hebt geen schriftelijk bewijs nodig, maar je kunt van ons wel een aangifte briefje krijgen met hierop de gegevens.

Zorgverzekering 

Na het aangeven bij de gemeente krijg je van de gemeente een BSN nummer voor je kindje thuisgestuurd, deze heb je nodig om de zorgverzekering aan te vragen. Dit moet je zelf doen. Het is handig om dit binnen de eerste week te regelen.

Hielprik en gehoortest 

Tussen de 5de en de 8ste dag na de geboorte komt er na aangifte bij de gemeente automatisch iemand van de JGZ bij je thuis, hier hoef je geen aktie voor te ondernemen. Voor meer informatie over de hielprik en de gehoortest verwijzen we je naar de site van het RIVM: www.rivm.nl/hielprik

Vitamine K en D 

Vanaf de 8ste dag is het advies om je kindje vitamine K en D bij te geven als je borstvoeding geeft, en indien je je kindje kunstvoeding geeft is het advies om vitamine D bij te geven. De vitamine K is namelijk al aan de kunstvoeding toegevoegd.
Voor vitamine K geldt vanaf de 8ste dag tot en met de leeftijd van 3 maanden 1 maal per dag 150 microgram (het aantal druppeltjes per keer verschilt per merk).
Voor de vitamine D geldt vanaf de 8ste dag tot de leeftijd van 4 jaar 1 maal per dag 10 microgram (het aantal druppeltjes per keer verschilt per merk).


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.