Contact


Telefoonnummer 038-3761674

Kies optie 1: Spoed, voor het direct spreken van de verloskundige

Kies optie 2: Assistente, zij is voor niet spoedeisende zaken bereikbaar op maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en op maandagavond van 18:30-21:00 uur

Na de bevalling

Na de bevalling

Wanneer je net vader of moeder geworden bent, breekt een nieuwe fase aan waarin je je nieuwe kindje gaat leren kennen en waarin je zelf gaat herstellen van de bevalling. Daarnaast spelen er misschien emotionele zaken als je net ouder geworden bent en slaap je de eerste nachten vaak weinig, doordat je kindje veel zorg kan vragen. Gelukkig hebben we in Nederland een goed systeem waarbij je de eerste week thuis veel begeleiding krijgt.

Wat doen de kraamzorg en de verloskundige in de kraamtijd?

Een kraamverzorgster komt na de geboorte elke dag (in principe de eerste 8 dagen) voor een aantal uren bij jullie thuis. Zij zal dagelijks jouw pols tellen en rectaal jouw temperatuur meten. Ook zal zij controleren of de baarmoeder goed kleiner wordt en, indien van toepassing, de hechtingen bekijken. Daarnaast observeert zij jullie kindje. Ze kijkt naar de kleur van jouw kindje, naar poep­ en plasluiers en of het goed drinkt. Het kindje wordt dagelijks bloot gewogen en de temperatuur wordt in de gaten gehouden. Indien zij bijzonderheden signaleert, zal zij die aan ons terugkoppelen, telefonisch of bij een van onze kraamvisites.
In de eerste week komen we nog een aantal keren bij jou thuis. Hoe vaak is afhankelijk van hoe het gaat. We maken samen met jou en de kraamzorg een plan voor jouw specieke voedingssituatie. Dit doen wij dag voor dag in de eerste week, de kraam­verzorgster zal jullie hierbij begeleiden.

 Telefoonnummer 038-3761674
Spoed: optie 1
Assistente: optie 2

Bij herhaaldelijk geen gehoor en spoed, bel dan onze buurpraktijk 't Klaverblad op telefoonnummer: 06-50452324