Contact


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.

Bevallen

Wanneer bel je ons? 

Vanaf 37 weken zwangerschap mag je onder onze begeleiding bevallen. Mocht je vóór de 37e week weeën krijgen of vruchtwater verliezen, dan moet je altijd direct contact met ons opnemen. 

Wanneer bel je ons? 

  • Wanneer je je ongerust maakt.
  • Als je zwanger bent van je eerste kindje en je hebt 1 uur lang weeën, die om de 3 tot 4 minuten komen en 60 seconden lang duren (tussen het begin van de ene wee en het begin van de volgende wee zitten dan 3 tot 4 minuten) dan bel je ons. 
  • Wanneer je zwanger bent van je tweede of volgend kindje en je hebt 1 uur lang weeën, die om de 5 minuten komen en 60 seconden lang duren. 
  • Wanneer je vliezen breken, kijk dan altijd even op de klok. Probeer wat vruchtwater op te vangen in een witte katoenen onderbroek, op maandverband of in een glas. Let goed op de kleur: is het vruchtwater helder van kleur (vergelijkbaar met water met wat druppeltjes melk), bel ons overdag tussen 8.00 en 22.00 uur.
  • Wij willen in elk geval binnen 12 uur weten dat jouw vliezen gebroken zijn. 
  • Is het vruchtwater groen, geel of bruin of je twijfelt over de kleur dan moet je altijd direct bellen, ook 's nachts!
  • Als je helder rood bloedverlies hebt zonder weeën, moet je altijd direct bellen. 
Het is heel normaal om je slijmprop te verliezen (bruin, slijmerig bloedverlies), dan hoef je niet te bellen. Ook voorspelt dit niet wanneer jouw bevalling gaat beginnen. 

Er staat altijd iemand klaar voor jou als je ons nodig hebt. Het is daarom niet nodig om ons een voorseintje te geven als de bevalling gaat beginnen. 


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.