Contact


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.

Bevallen

De bevalling

We kunnen helaas niet berekenen wanneer je kindje geboren wordt, er zit namelijk een grote variatie in de tijd die jij en je kindje nodig hebben om gereed te zijn voor de bevalling. Wat we wel kunnen berekenen is wanneer je 40 weken zwanger bent. Dit noemen we de uitgerekende datum. Met behulp van deze datum kunnen we de veilige periode vaststellen waarin je kindje geboren kan worden. De veilige periode is drie weken vóór tot twee weken na je uitgerekende datum.

Vroeggeboorte

Mocht je nog geen 37 weken zwanger zijn en je denkt dat je bevalling begonnen is, dan is het van belang om direct contact met ons op te nemen. Dit kan via ons spoednummer 06-53406686. Meer informatie hierover kun je hier vinden.

Geboorteplan of Wensplan

Het maken van een geboorteplan of wensplan kan zinvol zijn om je eigen wensen en verwachtingen op een rijtje te zetten. Je kunt het gebruiken om het samen met je partner over de bevalling te hebben. En je kan een wensplan gebruiken om jouw wensen en verwachtingen duidelijk te maken naar ons of naar de verloskundigen en/of artsen van het ziekenhuis. 
Een wensplan is bij voorkeur 1 A4tje groot en er staat puntsgewijs, dus beknopt, genoteerd wat jouw wensen zijn. 
Als je een wensplan wilt maken dan is het fijn als je hem uiterlijk bij 36 weken zwangerschap aan ons laat zien. Wij lezen hem dan en kunnen je verdere uitleg geven en bespreken of je wensen haalbaar zijn. Meer informatie over een geboorteplan/wensplan vind je hier

Bevalhoudingen

Als je regelmatig van houding wisselt tijdens een bevalling heeft dat een positief effect op hoe lang je bevalling duurt en hoeveel pijn een bevalling doet. 


 


Telefoonnummer 038-3761674
- Kies optie 1: Spoed
- Kies optie 2: Assistente

Bij spoed én geen gehoor: Bel onze buurpraktijk 't Klaverblad.